Vragen? Neem contact op!

Programma

Het seizoen door...

Tuinseizoen

Het seizoen begint voor alle kinderen met het aanstampen van de paadjes rond hun tuin en het plaatsen van hun naambord. Van de eerste les begin april tot half juni worden er elke week gemiddeld 2 gewassen gezaaid of geplant. 

Van de meeste gewassen is er ook een instructiefilmpje. Deze filmpjes zijn gemaakt door   Stichting BioVisie Filmproducties. Camera en montagewerk is van Marike van Roosmalen. Verschillende filmpjes worden gebruikt ter voorbereiding van de schooltuinlessen. Met een link in de tuinles (powerpointpresentatie) kunnen de kinderen die vooraf in hun lokaal op het digibord bekijken. 

  Een hoogtepunt is de eerste tuinles na de zomervakantie. Wie dan een paar weken niet op zijn tuin geweest is,  valt van de ene verbazing in de andere! Zo groot is alles geworden!

  En er gaan als alles goed is, volle tassen met boontjes, courgette, worteltjes en uien mee naar huis. 

  Na de zomervakantie worden er verschillende projecten georganiseerd. In elk geval het goudsbloemenproject, een project rond de kruiden, zoals kruidenazijn of kruidenboter maken, soms een granenles, of een bonenles. En elke tuin heeft een soeples waarin kinderen zelf soep maken van de groentes van de tuin.

  Bekijk de pagina 'van week tot week' voor meer informatie

  ALPaadjetrappen
  Matilo 3 sept. 015
  Vereniging Leidse Schooltuinen

  De Vereniging Leidse schooltuinen bestaat sinds 1926. Elk jaar tuinieren er gemiddeld 600 kinderen op een van de 5 schooltuincomplexen. "Een eigen schooltuintje zorgt voor een ervaring die een leven lang meegaat!"

  Volg ons!

  Blijf op de hoogte en volg ons op social media

  Contact

  Vereniging Leidse Schooltuinen

  Telefoon 06 - 404 596 17
  E-mail schooltuinenleiden@gmail.com
  kvk 40447370