Vragen? Neem contact op!

Ook lekker!
Courgette soep
Courgettesoep met roomkaas

Bereiding (25 minuten)

Courgette
Courgettepannekoek
Voor recept bloemenkruidenboter
Bloemen-kruidenboter
Voorsperziebonen recept
Sperziebonensalade
Wist je dat:

Slappe andijvie weer ‘tot leven’ kan komen? Is de andijvie slapjes geworden dan hoef je dit niet direct weg te gooien! Leg de bladeren even in een koudwaterbad en je zult zien dat ze al snel weer een stuk steviger zijn. 

Stamppot rauwe andijvie

krop andijvie
1 kilo bloemige aardappelen
peper en zout

Maak van de aardappelen puree, gebruik minder melk omdat er in de andijvie ook vocht zit. Snijd de andijvie in dunne repen, was en laat haar goed uitlekken. Meng de groente door de aardappelpuree,voeg peper en zout toe en laat het geheel even opwarmen zodat het lekker smeuïg wordt. Het is nu nog een saaie stamppot. Maak het nog lekkerder door bijvoorbeeld één of een combinatie van de volgende ingrediënten toe te voegen: uitgebakken spekblokjes, kleine blokjes kaas, door de helft gesneden tomaatjes, gebroken cashewnoten, een rookworst of een gekookt eitje. Verzinnen maar!

Vereniging Leidse Schooltuinen

De Vereniging Leidse schooltuinen bestaat sinds 1926. Elk jaar tuinieren er gemiddeld 600 kinderen op een van de 5 schooltuincomplexen. "Een eigen schooltuintje zorgt voor een ervaring die een leven lang meegaat!"

Volg ons!

Blijf op de hoogte en volg ons op social media

Contact

Vereniging Leidse Schooltuinen

Telefoon 06 - 404 596 17
E-mail schooltuinenleiden@gmail.com
kvk 40447370