Bereiding (25 minuten)
Bereiding (25 minuten)
Voor sappige, malse en knapperige radijzen kweek je ze het best in een vochtige grond. Kweek je in té droge grond dan krijgt je kleine rode knol te veel warmte en wordt hij taai en pittig.
10 middelgrote radijsjes
150 gram zachte roomboter
zout en peper
3 eetlepels bieslook, fijngesneden
Snijd het loof (blaadjes) en het worteltje van de radijsjes en was ze onder de koude kraan. Hak ze fijn met een koksmes. Klop de boter romig, dat kan met een mixer. Roer de gehakte radijsjes door de boter en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep er vervolgens de bieslook door. Doe de radijsboter in een kom, dek die af en bewaar een dag in de koelkast om op smaak te komen. Radijsboter is lekker op warme toast en stokbrood
De Vereniging Leidse schooltuinen bestaat sinds 1926. Elk jaar tuinieren er gemiddeld 600 kinderen op een van de 5 schooltuincomplexen. "Een eigen schooltuintje zorgt voor een ervaring die een leven lang meegaat!"
Blijf op de hoogte en volg ons op social media
Vereniging Leidse Schooltuinen
Telefoon 06 - 404 596 17
E-mail schooltuinenleiden@gmail.com
kvk 40447370