Bereiding (25 minuten)
Bereiding (25 minuten)
Als je sla snijdt, verkleuren de blaadjes snel aan de snijranden. Daarom is het beter om sla te scheuren.
Er zijn 2 soorten sla die je wel kunt snijden zonder dat deze bruin kleuren: romanasla en ijsbergsla.
1 krop sla, gewassen
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 eetlepel lekkere mosterd
1 theelepel honing
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
versgemalen peper en zout
Haal de slablaadjes los en droog ze voorzichtig. Doe de knoflook, honing, mosterd, citroensap, zout en peper in een kom en roer alles goed door met een vork. Giet de olijfolie er langzaam bij, klop intussen krachtig met de vork, de dressing wordt dan dik en lobbig. Schenk de dressing over de sla nèt voordat je haar gaat eten, ze blijft dan knapperig. Meng alles luchtig door elkaar.
De Vereniging Leidse schooltuinen bestaat sinds 1926. Elk jaar tuinieren er gemiddeld 600 kinderen op een van de 5 schooltuincomplexen. "Een eigen schooltuintje zorgt voor een ervaring die een leven lang meegaat!"
Blijf op de hoogte en volg ons op social media
Vereniging Leidse Schooltuinen
Telefoon 06 - 404 596 17
E-mail schooltuinenleiden@gmail.com
kvk 40447370