Bereiding (25 minuten)
Bereiding (25 minuten)
Prei eten we zowel rauw als gekookt. Heel fijngesneden wordt de groente in salades verwerkt. Het beste kennen we prei in soep of stoofpotjes. Prei is ook heel geschikt voor ovenschotels. Prei is lekker met andere groente zoals wortelen, ui, knolselder, enz.
1 kio prei, in ringen
6 plakjes bladerdeeg
1/8 liter crème fraîche
4 eieren
200 gram kaas, in blokjes
dragon
peper en zout
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Smoor de prei in wat olie in ongeveer 10 minuten beetgaar en laat iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in, bedek deze met het bladerdeeg, zodat de bodem en 5 cm van de rand niet meer te zien zijn. De randen van het deeg plakken makkelijk op elkaar; even aandrukken. Breek 4 eieren in een kom. Voeg de crème fraîche, dragon, peper en zout toe en roer tot het een gladde massa is. Doe de kaas en de prei erbij, en meng het geheel goed door elkaar. Strooi het preimengsel in de schaal en laat het in ongeveer 50 minuten in de oven gaar worden.
De Vereniging Leidse schooltuinen bestaat sinds 1926. Elk jaar tuinieren er gemiddeld 600 kinderen op een van de 5 schooltuincomplexen. "Een eigen schooltuintje zorgt voor een ervaring die een leven lang meegaat!"
Blijf op de hoogte en volg ons op social media
Vereniging Leidse Schooltuinen
Telefoon 06 - 404 596 17
E-mail schooltuinenleiden@gmail.com
kvk 40447370