![Courgette soep](/assets/files/courgette-soep.240x0.jpg)
Bereiding (25 minuten)
Bereiding (25 minuten)
De bloem van de courgette is eetbaar, gefrituurd of gevuld. Kleine vruchten waar nog een bloem aanzit worden verkocht als ‘courgette fleur’, een delicatesse in zuiderse landen.
1 - 2 courgettes
2 eieren
400 gram bloem
3/4 liter melk
100 gram pittige kaas, geraspt
olijfolie, basilicum
1 citroen, uitgeperst
peper
Maak eerst hetpannenkoekenbeslag: zeef de bloem in een kom, voeg beetje bij beetje de melk toe en roer ondertussen goed. Doe de eieren en de geraspte kaas erbij en mix het geheel tot een glad beslag. Snijd van de courgette de uiteinden af en schaaf haar met de kaasschaaf in lange dunne plakken. Smelt wat boter in een koekenpan en bak daarin een paar courgetteplakken even aan. Schenk er wat beslag over. Keer de pannenkoek als de bovenkant droog is. Eet de pannenkoeken met basilicum, citroen, peper en olijfolie naar keuze erop.
De Vereniging Leidse schooltuinen bestaat sinds 1926. Elk jaar tuinieren er gemiddeld 600 kinderen op een van de 5 schooltuincomplexen. "Een eigen schooltuintje zorgt voor een ervaring die een leven lang meegaat!"
Blijf op de hoogte en volg ons op social media
Vereniging Leidse Schooltuinen
Telefoon 06 - 404 596 17
E-mail schooltuinenleiden@gmail.com
kvk 40447370