Vragen? Neem contact op!

20240328 200532 COLLAGE 2

Het tuinseizoen begint bijna!

Vorige week is er geploegd, deze week zijn alle tuintjes uitgezet, de kinderen kunnen komen!

Op woensdag 3 april is de officiële opening van het schooltuinjaar: de wethouder komt bij ons op bezoek. Vorige week is de akker eindelijk geploegd, door de vele regen was dit nog niet mogelijk. Deze week hebben alle vrijwilligers heel hard gewerkt om alles klaar te maken: kindertuintjes uitzetten, zaailijnen vast binden, bordjes van de voorbeeldtuinen plaatsen. Het ziet er nu weer geweldig uit! Volgende week krijgt elk kind een lapje grond van een bij vijf meter en na het paadjes trappen wordt er gezaaid, geplant en gewied. Iedereen heeft heel veel zin in het nieuwe tuinseizoen!

De komende vier weken worden de volgende gewassen gezaaid/geplant/gepoot: lente-ui, viooltje, tuinkers, radijs, aardappels, snijbiet, worteltjes, plantuitjes. Met een beetje geluk wordt er ook tuinkers geoogst!

20240328 200532 COLLAGE 2
Ook leuk om te lezen
Vls 3april

De paadjes zijn getrapt!

Alle Leidse Schooltuinen zijn nu weer geopend. Op woensdag 3 april hebben de kinderen van groep 6 van school De Singel samen met wethouder Jermoumi bij de Distelvlinder het Leidse schooltuinseizoen feestelijk geopend.

Lees verder

Vereniging Leidse Schooltuinen

De Vereniging Leidse schooltuinen bestaat sinds 1926. Elk jaar tuinieren er gemiddeld 600 kinderen op een van de 5 schooltuincomplexen. "Een eigen schooltuintje zorgt voor een ervaring die een leven lang meegaat!"

Volg ons!

Blijf op de hoogte en volg ons op social media

Contact

Vereniging Leidse Schooltuinen

Telefoon 06 - 404 596 17
E-mail schooltuinenleiden@gmail.com
kvk 40447370