Verslag voorjaar 2021 de Distelvlinder

Eind maart hebben we met vrijwilligers de tuintjes uitgezet, dit jaar weer de gebruikelijke afmeting van 1x5 meter.

Want alle deelnemende scholen zouden weer komen, zij blij wij blij, gelukkig weer een gewoon schooltuinjaar! Een maand later is er zelfs een school: de Meerpaal uit de Merenwijk bijgekomen.

Het schooltuinseizoen begon in de week van 5 april. We starten dan altijd eerst met paadjes, trappen. Daarna een kennismakingsrondje over de gehele tuin.

De kinderen zijn altijd weer onder de indruk van de grootte van hun tuin. Helemaal voor mij!

Vervolgens hebben we een viooltje en de lente ui in het eerste vakje geplant. Later kwam daar nog tuinkers bij.

De 2e les aardappels gepoot. Radijs en spinazie gezaaid. Uitspraak van enkele kinderen “het was super leuk”

De kinderen hebben korrels organische mest gestrooid, mest dat klink vies, de reactie van kinderen was: “ hé bah is dat poep”! Uitgelegd wat voor mest het was. De volgende groep hebben we het groeikorrels genoemd. Dat werkte beter.

Ondanks het koud was, het was soms heel koud: een groep had zelfs een hagelbui gehad, met als gevolg een witte tuin, maar het enthousiasme was er niet minder om!

Eind mei is het tuintje voor ongeveer ¾  gevuld. Vanwege de koude maanden april en mei, zijn de gewassen matig gegroeid. In mei veel regen, in sommige tuintje zijn de zaden weggespoeld.

Toen het weer wat droger was is er opnieuw ingezaaid.

Het beestjes project, op zoek naar beestjes in en op de grond en bestuderen met een vergrootglas is altijd een succes! En dat geldt ook voor het maken van zaadbommetjes. (klei en bloemzaadjes erdoor)