Nieuws

Door de corona-pandemie is deze website minder goed bijgehouden. Hier wordt aan gewerkt.Leids schooltuinseizoen 2019 is geopend door wethouder Dirkse


Ongeveer 650 kinderen kweken een heel seizoen hun eigen groente en bloemen

Op dinsdag 2 april 2019 is het schooltuinseizoen in Leiden officieel geopend door wethouder Paul Dirkse op het schooltuincomplex de Distelvlinder in de Tuin van Noord. 

Traditioneel trapten de kinderen weer de paadjes tussen de tuintjes, in een lange rij achter de wethouder aan.  Daarna gingen de eerste planten en zaadjes de grond in. 

De schoolkinderen krijgen ook dit seizoen hun eigen tuintje waar ze tot de herfstvakantie voor zorgen. 

De Vereniging Leidse Schooltuinen (VLS) bestaat al sinds 1926. Over de hele stad komen er 26 schoolgroepen met in totaal ongeveer 650 kinderen tuinieren op de schooltuincomplexen:  in de tuin van Noord, Cronesteyn, Stevenshof, park Matilo en bij verzorgingshuis Rijn en Vliet. 

Ook na schooltijd en op een aantal zondagmiddagen zijn de schooltuinen weer open voor schooltuinkinderen en hun familie. Belangstellenden kunnen altijd een kijkje nemen als de schooltuinen open zijn. Kijk voor de openingstijden op deze website bij de verschillende complexen.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

01.02 | 17:27

Beste Marise ,
Wel zeker kan de Vereniging Leidse Schooltuinen nog vrijwilligers gebruiken. Wil je mij mailen? schooltuinenleiden@gmail.com Of bellen 071-541894

...
01.02 | 12:51

ik wil mij graag aanmelden als vrijwilliger om mee te helpen.
Hebben jullie nog mensen nodig?

...
08.08 | 08:22

Schooltuinen zijn echt super!

...
06.11 | 10:51

complimenten voor het updaten van jullie deel, tekst en foto's!

...
Je vindt deze pagina leuk